KATEGORİLER
Alışveriş Sepetiniz

Hakkımızda


Karlıova Bal üretimi 1977 yılında katkısız ve doğal balı sofralarınıza sunmak amacıyla Mehmet Salcan tarafından başlatıldı. Mehmet Salcan’ın arılara olan hobisi ve bu hobinin artık tek mesleği olmasını istemesi sebebiyle 1977 yılında ortaya çıkan bu fikir, Adana’nın İmamoğlu ilçesinde bölgenin ilk ve tek petek üretim tesisini kurmasıyla devam etmiştir.  


1977 yılından bu yana, kendi kovanımızı kendi ellerimizle inşa ediyoruz ve Türkiye’nin en uygun bölgelerinde arıların rahat edebilmesi ve en sağlıkla şekilde çalışabilmesi için uygun ortamları yaratıyoruz. 


Karlıova Bal olarak, kendi arılarımızdan topladığımız ürünlerin yanı sıra, 3000’in üzerinde kayıtlı arıcımızın 5000.000’e yakın kovanından çıkan bal ve arı ürünlerine analizler gerçekleştiriyor, yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilere tedarik ediyoruz. 


Türkiye’de bulunan birkaç arıcılık entegre tesislerinden birine sahip olmamız da arıya gerekli olan petek imalatını sağlayan ve arının çıkardığı tüm ürünleri işleyip, paketleyebilen bir firma olmamızı sağladı.  


Akdeniz’in binlerce dönüm narenciye bahçeleri, 2800 rakımlı Toros dağları, Ege’nin müthiş çam ormanları, Karadeniz’in yemyeşil yaylaları ve doğunun bakir topraklarında üretim sağlıyor ve günümüze kadar atalarımızın mirasını sürdürüyoruz.  


Bu mottomuzu da ‘’Neden tek çeşit bal yiyelim ki?’’ sloganımızla güçlendirerek, sofralarınıza onlarca çeşit balı, doğanın kalbinden, en saf haliyle sunuyoruz. 


Piyasadaki pek çok bal, glikoz şurubu veya bal arısı hastalıklarına karşı kullanılan ilaçlarla kirlenmiştir. Ancak 50 yılı geride bırakan tecrübemiz sayesinde, arılarımızı yıl boyunca bal türlerine göre hasadını seçtiğimiz bölgede barındırıyor ve doğal su kaynaklarından besleterek en doğal polenleri toplamasını sağlıyoruz.  


Böylece, sofralarınıza katkısız ve doğal balı sunuyoruz. Çünkü bunu 50 yıldır sürdürüyoruz!